Volei Municipal, fără replică pe terenul campioanei

Iubitorii voleiului din România aşteptau să vadă sâmbătă după-amiaza un meci mult mai disputat între campioana Universitatea Craiova şi vicecampioana Volei Municipal Zalău, însă, situaţia din teren a fost cu totul alta, iar oltenii antrenaţi de Dănuţ Pascu s-au impus in minimum de trei seturi. Zălăuanii au fost de nerecunoscut în multe momente, în special la serviciu, iar după două seturi pierdute la limită, vicecampioana a fost mai mult un fel de „sparring-partner” pentru Craiova în ultimul parţial.

Voleiul Municipal Zalău a început seria jocurilor oficiale din acest an cu o înfrângere usturătoare, suferită pe terenul campioanei Universitatea Craiova. Oltenii antrenaţi de Dănuţ Pascu s-au impus cu scorul de 3 – 0, luându-şi astfel revanşa din tur, când au cedat cu acelaşi scor în Sala Sporturilor din Zalău. Cu centrul Marcel Keller în mare formă, Craiova a fost de neoprit pe centru, în timp ce Zalăul a contat foarte puţin. Vicecampioana a arătat ceva mai bine doar în zonele laterale, prin universalul Gontariu şi secunzii Lintz şi Dal Bosco. Craiova l-a avut într-o zi de graţie şi pe universalul Laurenţiu Lică, care servit foarte bine, dar a şi reuşit câteva atacuri spectaculoase.
Formaţia zălăuană a arătat foarte bine în debutul partidei de la Craiova. Gontariu şi Lintz au fost jucătorii începutului de meci. Volei Municipal a condus aproape pe toată durata setului. Gazdele au restabilit egalitatea de câteva ori, dar zălăuanii au reuşit rapid să revină în avantaj. 8 – 7 şi 16 – 14 în favoarea Zalăului a fost scorul la cele două întreruperi tehnice, iar spre final, vicecampionii s-au desprins la 20 – 16. Însă, au urmat la serviciu Lică şi Bala, care i-au surprins pe zălăuani cu serviciile în forţă, astfel că scorul a devenit 24 – 24. Volei Municipal s-a terminat, însă, ca o baterie spre final, iar gazdele s-au impus cu 28 – 26.
Cu un moral bun după câştigarea parţialului de debut, craiovenii au dus rapid scorul la 6 – 2 în debutul actului secund. 8 – 5 a arătat tabela la primul time-out tehnic, după care, zălăuanii au reuşit să restabilească egalitatea. Brazilianul Leo a dus Zalăul pentru prima dată în avantaj în set, la scorul de 12 – 11, iar Gontariu a blocat apoi pentru 14 – 12, ducând vicecampioana chiar la două lungimi în faţa Craiovei. Volei Municipal a intrat cu 16 – 13 la a doua întrerupere tehnică, dar nu a ştiut să gestioneze avantajul până la final. În rol şi-a reintrat centrul Craiovei, Keller, care a i-a readus pe olteni în joc. Voleibaliştii antrenaţi de Marian Constantin au comis o serie de erori la construcţie în finalul setului, pierzând cu 23 – 25.
Actul trei s-a încheiat destul de repede, iar Volei Municipal a fost mai mult un fel de „sparring-partner” pentru formaţia din Craiova. Setul a început practic de la 5 – 1 pentru gazde, dar Zalăul a avut puterea să revină, egalând situaţia la 11. A fost, însă, un „foc de paie” din partea vicecampionilor. Craiova a câştigat cinci puncte consecutiv şi a intrat cu 16 – 11 la a doua întrerupere tehnică, iar victoria oltenilor devenea doar o chestiune de timp. Zălăuanii au fost fără replică în finalul setului, pe care l-au cedat cu 16 – 25.
Pentru Volei Municipal Zalău urmează marţi, 24 ianuarie, meciul tur din semifinalele Cupei României cu Ştiinţa Explorări Baia Mare. Partida este programată la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău.
SCMU Craiova: Cristian Bartha, Laurenţiu Lică, Marcel Keller, Nikita Stulenkov, Marian Bala, Silviu Şuşon şi Mihai Mărieş – libero. Au mai evoluat: Bogdan Ene şi Andrei Georgescu. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal) şi Claudiu Mitru (secund)
Volei Municipal Zalău: Matthias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Mykola Rudnytskyi, Leonardo Dal Bosco, Karel Lintz şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Vlad Cuciureanu şi Rareş Bălean. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

6 Thoughts to “Volei Municipal, fără replică pe terenul campioanei”

  1. Mirare

    Iar il pupați pe Goanga?
    In afara de Karel Linz nici unul nu a jucat nimic. Hai mai usor ca toti am văzut același meci si cu ochelari si fără

  2. Zahei

    Nu vom mai conta deloc in acest sport. In afara de bani, pe nimeni de la echipa nu intereseaza nimic.

  3. Anonim

    Frumos articol Marius Ghiocel Morar

  4. Gigi

    Puțin mai devreme am scris un comentariu Iin care întrebam retoric pe banii cui au fost femeile din familia Cota (nevasta si fiica) la Craiova?! Cel mai probabil pe banii clubului care organizează excursii gratuite.
    Comentariul meu a fost șters, probabil madam Cota sta la panda de comentarii si cum spate ceva dubios, il suna pe Onicas sa șteargă comentariul.
    Bah jurnalistul anului, ai auzit de libertate de exprimare?
    Si tu stai c…a in fata lu tanti Conta?
    Tristut…..dar sa stii si tu, gura lumii nu o poti astupa! Nici tu si nici Cota cu toată nevasta lui

  5. Un spectator

    Nu au continuat în Cupa Challange pentru a se concentra pe Cupa și Campionat. Ăsta înseamnă concentrare? ?! Dacă da….adio VMZ

  6. anonim

    Madama coața e mare si tare cind e vorba de invîrteli, ciordeli, mişmaşuri, potlogării de cea mai joasă speța.Cum sa nu se plimbeşi hoitul ei puțin la pretina penala olguța? Evident pe banii fraierilor de contribuabili!

Leave a Comment